Hoe kan ik een Samsung TV Firmware update uitvoeren?
Voor een goede werking van de Videoland-app op de Samsung smart-tv is het van belang dat de firmware up-to-date is. Deze stappen moet je doorlopen om de firmware van een Samsung smart-tv te updaten (let wel: ondanks dat de tv aangeeft up-to-date te zijn, raden we aan de firmware altijd ook op de site te checken): Zet de tv aan; Controleer of de tv juist is verbonden met de router en internet; Klik op de ‘Menu’-knop op je afstandsbediening; Navigeer naar: Ondersteuning -> Software-update -> Nu bijwerken; Vervolgens zoekt uw tv naar updates online; Indien er nieuwe updates beschikbaar zijn, moet u bevestigen dat u deze wilt downloaden. Dit doet u door op Yes/Ok te klikken; Wacht tot de update is afgerond en zet uw tv niet uit. Houd daarnaast de internetverbinding in stand; De tv is nu geüpdatet. Het lukt me niet om de firmware online te updaten. Wat nu? Als de televisie aangeeft dat er geen beschikbare updates zijn, is de kans groot dat jouw tv al beschikt over de meest actuele firmware. Weet u zeker dat dit niet het geval is, dan kunt u de firmware ook updaten via USB. Open op je pc de volgende website: http://www.samsung.com/nl/support/main/supportMain.do Voer hier het modelnummer van het apparaat in; Je komt nu op de overzichtpagina met 4 ‘tabs’. Navigeer naar tab ‘Downloads’ -> firmware-update; http://www.samsung.com/nl/support/model/UE55ES7000SXXN-downloads?downloadName=FM Hier zie je twee bestanden staan: De ‘upgradefile’ en de ‘upgrade instructiegids’; Download en plaats de ‘upgradefile’ op je USB-stick (bij sommige smart-tv’s kan dit ook via WiFi); Download eventueel ook de ‘instructiegids’ en volg instructies op voor het updaten van de firmware voor je tv; Zet het apparaat aan en druk op de ‘Menu’-knop op je afstandsbediening; Navigeer naar: Ondersteuning -> Software-update -> USB stick; Druk op de ‘bevestiging’-toets op je afstandsbediening.
%d bloggers liken dit: