Hoe IPTV op PS4 in te stellen?

Deze tutorial is bedoeld om u kennis te laten maken met het gebruik van Plex op uw PS4 om IPTV kanalen te Streamen.

Plex is een  Media Server programma voor algemene gebruikers en het gebruik ervan vereist geen hoog niveau van technische kennis in vergelijking met zijn andere concurrenten. Met Plex kunnen gebruikers media-inhoud van hun thuisnetwerk naar alle compatibele apparaten streamen.

Een overzicht van Plex

Plex verschijnt als een media-afspeelsysteem waarmee gebruikers eenvoudig hun films, tv-series, liedjes, foto’s en eigenlijk alle multimedia-inhoud die ze in opslag hebben kunnen delen. Het maakt gebruik van een server om al uw media-inhoud en mediaspelers te hosten om de inhoud te streamen. Door de Plex Media Server op een pc op uw persoonlijke netwerk te installeren en media-inhoud toe te voegen aan uw bibliotheken, haalt de server de informatie over de bibliotheek op. Zodra dat is voltooid, kunt u een speler-app (in Plex wordt dit Client genoemd) verbinden met de pc in de woonkamer, uw mobiel, tablets, enz. Door deze apparaten aan te sluiten op uw thuisnetwerk, zullen de apps onmiddellijk de server identificeren en uw media-inhoud klaar om te worden afgespeeld en gestreamd.

Host uw media-inhoud op een centrale locatie

Om Plex te gebruiken en functioneel te maken, moet u de server ergens in uw huis op een pc installeren. Zonder het opzetten van een server kunnen de Apps geen media-inhoud afspelen. Dat proces lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar de voordelen die het biedt zijn enorm. In onze persoonlijke ervaring was de eerste keer dat we de plex laadden, buitengewoon en opwindend om te gebruiken.

Eenvoudig delen

Een app combineren met uw Plex-structuur is eenvoudig. Eerst moet u de app installeren, starten en zien wanneer deze de Plex-servers op het netwerk ontdekt. De server verzendt de app-details over uw persoonlijke mediabibliotheek en is klaar om te bekijken. Het uitstekende aan dit onderdeel is dat, wanneer de server correct is geïnstalleerd en actief is, u geen extra stappen hoeft te ondernemen. Het heeft eigenlijk een paar seconden nodig om de app de inhoud te laten identificeren en af ​​te spelen.

Gecentraliseerde controle

Als u al uw inhoud bewaart die is opgeslagen door een centrale server, geeft dit aan dat u een unieke plek heeft om uw verzameling media-inhoud te beheren. Je hebt de mogelijkheid om nieuwe films toe te voegen of eenvoudig de posterafbeelding te bewerken die wordt gebruikt voor je geliefde tv-serie. Elke functie van de server wordt beheerd via de Plex Web App. Het werkt in een webbrowser vanaf elke plek in uw huis, dus u hoeft niet op een bepaalde plaats te zijn om uw mediabibliotheek samen te stellen. Wanneer een wijziging wordt uitgevoerd, is deze direct beschikbaar voor alle apps in uw huis zonder verdere actie te ondernemen.

Houd bij wat je hebt bekeken

De server houdt bij wat u hebt bekeken of aan het bekijken bent. Elk archief heeft een ‘bekeken’-statusteken waarmee u kunt weten of u de inhoud wel of niet hebt bekeken. Bovendien, als je midden in een show stopt met kijken, herkent het waar je was gebleven en probeert het verder te gaan waar je bent gestopt. Deze functie verschijnt in elke app, niet alleen in de app waarmee je de inhoud in de eerste plaats begon te bekijken.

Hoe IPTV-kanalen naar PS4 te brengen met Plex

Stap 1: Begin met het downloaden van Notepad++ en installeer het om naar de volgende stap te gaan.
downloaden:

https://notepad-plus-plus.org/download/v7.1.html

Stap 2: Ga nu verder naar  https :// www plex tv /  en maak een account aan. Zoals we in het bovenstaande artikel hebben vermeld, kun je met plex films, muziek en afbeeldingen vanaf je computer streamen, maar deze gids zal zich richten op IPTV  voor  PS4 .

Hoofdpagina van Plex

Stap 3: Ga na het aanmaken van uw account naar het gedeelte “Downloads” en zoek naar ” Plex Media Server ” en download het.

Plex downloadpagina

Stap 4: Na het downloaden en installeren van Plex, kun je doorgaan en het starten.

Plex-startpagina

Stap 5: Nu heb je de IPTV-plug-in voor Plex nodig.

Stap 6: Na het uitpakken van de map, moet je de hele map (IPTV.bundle-master) op deze locatie plakken:

C: /users/"your computer username"/AppData/Local/Plex Media Server/Plug-ins

Stap 7: Nadat u het zipbestand hebt uitgepakt, ziet u een submap met de naam inhoud, in die map bevindt zich een bestand met de naam info (.plist). Klik met de rechtermuisknop op dit bestand en selecteer de optie “bewerken met Notepad++”, u zult deze afbeelding opmerken:

Stap 8: Nu moet u het vetgedrukte gedeelte van de regel verwijderen:

<!--<string>UseRealRTMP</string>-->

en ga alleen weg

<string>UseRealRTMP</string>

 net als de onderstaande afbeelding:

Stap 9: Ga naar de map ” Inhoud ” en open “bronnen”. Hier moet je je M3U-afspeellijst downloaden en vervangen door het afspeellijstbestand dat al in deze map bestaat.

Stap 10: Ga terug naar de map “IPTV.bundle-master” en hernoem deze naar “IPTV.bundle”

Stap 11: Het pc-gedeelte is nu klaar. Zet je PS4 aan, open de winkel en zoek naar  PLEX  en download het.

Stap 12: Na het downloaden en starten van Plex op PS4, heb je een code nodig om in te loggen op je account, die je naar https :// plex kunt gaan  tv link  en voer het in.


Stap 13: Als laatste stap open je Plex op je computer en vervolgens in je PS4 om de kanalen te bekijken die je eerder hebt toegevoegd.

Let op :
*De Plex moet de hele tijd op je computer zijn geopend voordat je de kanalen op je PS4 kunt bekijken.
*Vergeet niet om PLEX te sluiten en opnieuw te starten op zowel pc als Playstation na het bijwerken van de afspeellijst .m3u  in de map resources.
*De kanalen zijn ook beschikbaar om op je telefoons en tablets te streamen via de Plex-app op je pc.

%d bloggers liken dit: