Viaplay Nederland Formule 1
viaplay-formule1-iptv

Viaplay: Formule 1 kijken via nieuwe streamingdienst in Nederland

 

Een grote schok voor liefhebbers van de autosport Formule 1 in Nederland.
Het streamen van de races gaat vanaf het seizoen 2022 namelijk een stuk moeilijker worden.
Ziggo is namelijk overboden door Nordic Entertainment Group (NENT), waardoor de F1-races vanaf 2022 voor tenminste 3 jaar enkel op hun nieuwe streamingdienst Viaplay te zien zullen zijn.
Ook de uitzendrechten voor de Duitse voetballeague Bundesliga en de rechten om Darts uit te zenden zijn door het bedrijf aangekocht.

Wat is de nieuwe streamingdienst ‘Viaplay’ precies?

Nordic Entertainment Group (NENT) is een Zweeds bedrijf dat in het buitenland al de streamingdienst Viaplay heeft gelanceerd.
Bij het bieden op de uitzendrechten van de Formule 1, Darts en Bundesliga, blijkt dat het Scandinavische bedrijf de oorlog in Nederland heeft gewonnen van Ziggo.
Vanaf 2022 zullen deze races en wedstrijden dus niet meer bij Ziggo Sport te zien zijn,
maar bij de nieuwe streamingdienst Viaplay.

Op het moment van schrijven (Juli 2020) is Viaplay nog niet gelanceerd in Nederland.
Naar verwachting zal dit in het eerste kwartaal van 2022 gebeuren.
Op Viaplay kun je momenteel genieten van allerlei films en series vanuit een eigen aanbod en aangekochte titels, maar ook van sporten, zoals de Champions League en de Engelse Premier League, maar ook de UFC, NHL en NFL.
Over deze rechten is voor Nederland nog niets bekend, maar momenteel weten we in ieder geval wel dat de Bundesliga, Darts en de Formule 1 bij Viaplay te zien zullen zijn.

In het Premium IPTV pakket is in Nederland al te genieten van het film en serie aanbod van Viaplay.
Zodra de Live TV streams beschikbaar komen zullen wij deze direct aanbieden in het Premium TV live TV aanbod.

Over de kosten en exacte inhoud van het pakket van Viaplay in Nederland is momenteel nog niets bekend. Wel weten we dat een abonnement in Zweden omgerekend 40 euro per maand is en in Noorwegen zo’n 30 euro per maand. In het laatstgenoemde land kun je ook een pakket zonder sport afnemen, waar je 15 euro per maand voor betaalt.

Formule 1 en F1 TV Pro in Nederland streamen

Online wordt door fans verschillend gereageerd op het nieuws dat de Formule 1 gaat verhuizen naar Viaplay. Veel kijkers geven aan de mogelijk hoge kosten niet over te hebben voor een abonnement op de nieuwe streamingdienst. Wel belooft NENT dat bij Viaplay een volledige show om de Formule 1-races zal worden ingebouwd met Nederlands commentaar, zoals kijkers dat op dit moment van Ziggo gewend zijn.

Premium IPTV is beschikbaar
voor 20€ per maand
en op jaarbasis slechts 125€

%d bloggers liken dit: