TV Piraat: IPTV via chromecast

Watch IPTV on Chromecast

Overview

Chromecast is een apparaat dat u in de HDMI-poort van uw TV steekt en dat wordt gevoed door een USB-kabel (meegeleverd). Met uw smartphone of computer als afstandsbediening kunt u Chromecast gebruiken om toegang te krijgen tot videocontent van Netflix, YouTube, Hulu, de Google Play Store en andere diensten. Het wordt gebruikt om rechtstreeks inhoud te streamen van de smartphones van gebruikers en om het afspelen van via internet gestreamde audio- en visuele inhoud op een high-definition televisie of audiosysteem thuis te regelen via mobiele en webapps die de Google Cast-technologie ondersteunen.

BubbleUPnP

BubbleUPnP werkt in combinatie met Android BubbleUPnP. beveiligde internettoegang tot uw UPnP/DLNA Media Servers inhoud met Android BubbleUPnP en foobar2000. stream en download uw muziek, video, foto’s met uw Android toestel vanaf een mobiele of WiFi-verbinding met optionele transcodering om de bandbreedte te verminderen.

Chromecast, Chromecast Audio, Nexus Player, Nvidia Shield en andere Google Cast-apparaten

  • DLNA TV, Slimme TV
  • muziekontvangers van populaire hifimerken
  • Xbox 360, Xbox One, Xbox One X, PlayStation 3 en 4(**)
  • Amazonevuur-TV en Vuur-TV-stick
  • lokale Android-weergave

BubbleUPnP heeft toegang tot uw media vanuit vele bronnen, waaronder:

  • UPnP/DLNA-mediaservers
  • lokale media opgeslagen op uw Android-toestel
  • populaire aanbieders van cloudmediaopslag: Google Drive, Google Foto’s, Box, Dropbox, OneDrive
  • muziekdiensten: TIDAL, Qobuz

IPTV gebruiken via Chromecast

Installatie tijd: circa 11 minuten.

U moet ervoor zorgen dat uw smartphone en Chromecast verbonden zijn met hetzelfde WiFi-netwerk.
Open BubbleUPnPNow je moet je TV aanzetten met de Chromecast en de gedownloade app BubbleUPnP op je smartphone openen.


U moet ervoor zorgen dat uw smartphone en Chromecast verbonden zijn met hetzelfde WiFi-netwerk.
Selecteer Device. Controleer dan of je toestel verbonden is met de Chromecast door gewoon het linker zijmenu te openen en vervolgens het toestel te selecteren.
Bovendien is de Chromecast niet compatibel met alle audioformaten en videocodecs die in de lijst van IPTV-speler worden gebruikt. In de volgende stap leert u hoe u video-codecs kunt toevoegen.


Installeer Transcoder en codecs Als u het formaat wilt converteren dan moet u een add-on voor de toepassing installeren.
In de applicatie moet u naar de app instellingen gaan vanuit het menu dat zich aan de linkerkant van het scherm bevindt.
Open nu het submenu Chromecast.
Klik nu op de items die zijn geĂ¯nstalleerd voor de lokale transcodering. De applicatie zal nu alle extra onderdelen voor het uitvoeren van de transcodering direct vanaf uw Smart Phone downloaden.
Zodra de installatie van de Add-on is voltooid, moeten we ervoor zorgen dat we het gedeelte Enable van de Transcoding instellingen aanvinken.


IPTV-kanalen streamen over Chromcast
Nu kunt u eenvoudig IPTV-kanalen streamen op Chromecast. Met de app kunt u de lijsten IPTV-formaat .m3u8-bestand beheren, een eenvoudig bestand met alle informatie voor het streamen.
Download uw M3U-bestand en kopieer het naar de opslagruimte van uw smartphone. Open de app en ga naar het item Bibliotheek en selecteer Interne opslag. Zoek nu het M3U-bestand dat je net hebt gekopieerd en open het en wacht tot je afspeellijst is geladen. Nu kun je elk gewenst kanaal uit de lijst selecteren en beginnen met het casten van IPTV-kanalen op je chromen cast.

Bron: https://www.install-iptv.com/how-install-iptv/all-other-devices/chromecast/iptv-on-chromecast/

%d bloggers liken dit: