‘Draadloos’ iptv kijken

Draadloos een iptv ontvanger aansluiten met gebruik van een draadloze verbinding set
(Powerline adapter)

Met een draadloze verbinding set kun je tv kijken op plekken waar dat voorheen niet mogelijk was. Denk aan de slaapkamer, kelder, schuur of zolder. Met een draadloze verbinding set voorkom je utp kabels (internet kabel) van je modem naar de tv ontvanger. Geen kabels trekken en UTP connectoren monteren. De verbinding set werkt onder meer bij internet van: KPN, Ziggo, T-mobile, Telfort, KPN en Xs4all.
Je kunt er afhankelijk van de set welke je aankoopt minimaal twee IPTV ontvangers mee aansluiten. Ideaal voor bijvoorbeeld appartement of woning zonder kruipruimte.

Wat is een draadloze verbindingsset?

Een draadloze verbinding set (powerline adapter) is een set van adapters die (lange) utp kabels kan vervangen. De draadloze verbinding set gebruik je om draadloos een iptv ontvanger aan te sluiten.

draadloos iptv kijken
Draadloze verbindingsset bestaande uit twee adapters.

Hoe werkt een draadloze
verbinding set?

Niet iedereen is op de hoogte van deze handige oplossing en omdat het vaak onduidelijk is hoe de verbinding set werkt en wat je er allemaal voor nodig hebt om draadloos iptv te kijken, beschrijven we hier hoe je de draadloze verbinding set aansluit. Kijk naar de volgende afbeelding:

tv via stopcontact
Zo ziet het er schematisch uit

Stappenplan: Binnen 5 minuten een
draadloze verbinding set aansluiten

De verbinding set (powerline adapter) aansluiten is eenvoudig. Neem onderstaande stappen door en je verbinding set is zo aangesloten.

 1. Kijk waar je modem/router zich bevindt. Vaak vindt je deze in de meterkast. Bij KPN is dat bijvoorbeeld de ExperiaBox en bij Xs4all de Fritzbox. Dit apparaat zorgt er ook voor dat je internet in huis hebt.
 2. Plug een van de verbindingsadapter in een stopcontact Zorg dat je een stopcontact bij de router beschikbaar hebt, zonder stopcontacten kun je de verbinding set helaas niet gebruiken. De adapter mag niet in een stekkerdoos, deze moet rechtstreeks op de wand contact doos.
  Kies daarom voor een verbinding set met ingebouwd stopcontact.
 3. Sluit de adapter aan op de router Dit doe je door de meegeleverde UTP kabel op de router aan te sluiten. Vaak staat de uitgang van de router aangegeven met een label “Internet” of “line out”.
 4. Pak de tweede adapter erbij Nadat je de eerste adapter op de router en de wand contact doos hebt aangesloten ga je met de tweede adapter naar de kamer of plek waar je de iptv ontvanger wilt aansluiten.
 5. Plug de tweede verbinding adapter in de buurt van de televisie in het stopcontact Nadat je de eerste adapter correct op de router en de wand contact doos hebt aangesloten ga je met de tweede adapter naar de kamer of plek waar je de iptv ontvanger wilt aansluiten.
 6. Plug de tweede verbindingsadapter in de buurt van de televisie in de wand contact doos. Gebruik geen stekkerblok maar rechtstreeks op de muur aansluiting. Plug de UTP kabel in de adapter, vervolgens sluit je het andere uiteinde van de internet kabel aan op de iptv ontvanger.
  Plug de adapter van de verbinding set vervolgens in de wand contact doos. Zorg ook dat de iptv ontvanger is aangesloten op het stopcontact.
  Hier maakt gebruik van een stekkerblok niet uit.
 7. Sluit de iptv ontvanger aan op je televisie. Dit doe je met de meegeleverde HDMI kabel.
 8. Zet de televisie aan en selecteer de je juiste uitgang (source) op de afstand bediening HDMI 1, HDMI 2 etc.. Je kunt nu tv kijken zonder lange utp kabels vanaf je router naar de tv ontvanger.

Draadloze verbinding set kopen

Er zijn verschillende verbinding sets te koop. Bij het kopen van een draadloze verbinding sets let je op dat er een ingebouwd stopcontact is.
Zo raak je geen stopcontact kwijt door de ingeplugde adapter.

Welke verbindingsset kopen?

Houdt bij het kiezen van de juiste draadloze verbindingsset rekening met het volgende:

Aantal tv’s dat je draadloos wilt aansluiten.
Een draadloze verbinding set kan bestaan uit twee of drie adapters.
Met twee adapters sluit je één televisie aan en met drie adapters twee.

Verbindingsadapter met geïntegreerd stopcontact: de adapters van de verbinding set steek je in het stopcontact. Dit betekent dat je een stopcontact minder tot je beschikking hebt, soms kan dat lastig zijn. Bij een verbinding set met geïntegreerd stopcontact heb je dat probleem niet. Je kunt namelijk weer een andere stekker in het ingebouwde stopcontact van de verbindingsadapter steken.

Kan ik gebruik maken van een draadloze verbindingsset?
Houdt er voordat je de draadloze verbindingsset koopt rekening mee dat je alleen bij tv providers die tv aanbieden via de telefoonkabel gebruik kunt maken van de verbindingsset om de tv ontvanger aan te sluiten. Dit zijn in iedergeval: KPN, Tele2, Xs4all, Telfort en Online.Devolo of TP link kopen?

Devolo is een bekend en goed merk als het gaat om verbinding sets.
KPN maakt gebruik van Devolo adapters. Dit zijn prima adapters.

%d bloggers liken dit: